Velkommen til Nordhavn Coffee Roasters!

Se hvor de enkelte smagsnoter kommer fra. Klik på de enkelte lande for at finde din favoritkaffe.

Se hvor de enkelte smagsnoter kommer fra. Klik på de enkelte lande for at finde din favoritkaffe.

Image Map
ncr-coffee-map-thailand

Thailand

Thailand er relativt ukendt som kaffeproducerende land, men har en ung og livlig specialty-kaffe-scene, der arbejder hårdt for at lære os alle om deres sødmefulde, citrusskalprægede og krydrede kaffer.

ncr-coffee-map-tanzania

Tanzania

Det meste kaffe fra Tanzania har en karakteristisk skarp, vinagtig syrlighed, som er typisk for kaffe fra Afrika og Arabien. De har tendens til at være fra medium til fyldige og forholdsvis rige på smag. Andre typer kaffe fra Tanzania fra Kilimanjaro-regionen, kan vise bløde, blomsteragtige noter, der minder om vådbehandlet etiopisk kaffe.

Rwanda

Kaffe fra Rwanda er frugtige og friske med toner af røde æbler og røde vindruer. Citrus-syrlighed, mandarin- og appelsinskal, bærfrugt og florale toner er også typiske for kaffe fra Rwanda.

ncr-coffee-map-peru

Peru’

Tidligere var peruviansk kaffe rene og bløde i deres udtryk, men også meget flad. I dag er kaffen derimod karakteriseret ved at være verdens femte største producent af højkvalitets Arbicabønner. Peruvianske Arabicabønner er sødemefulde, har toner af nødder og en fyldig krop og er særligt ved højere højder komplekse.

ncr-coffee-map-nicaragua

Nicaragua

Frugtagtig smag, duft af citrus og en kompleks bouquet af nødder og vanilje og en ren, men moderat indhold af syrlighed (syrligheden kan være højere i kaffe fra Segovia region) medium krop, aromatisk og meget sød.

ncr-coffee-map-mexico

Mexico

Den typiske fine Mexico kaffe er analog med en god let hvidvin — delikat i kroppen, med en behagelig tør syrlighed. Nogle typer kaffe fra Mexico, navnlig de der vokser i de høje regioner i Chiapas, rivaliserer med den bedste højtdyrkede Guatemala kaffe, hvad angår styrke og kompleksitet.

Indonesia

Sumatra wet-hullet kaffe tendens til at have en meget tung, jordet, træagtig og krydret smag, med et gennemsnitligt lavt syreindhold (sidstnævnte kan være højere i nogle partier, der er dyrket i større højder). Våd-behandlet arabica er generelt af høj kvalitet og velegnet til espresso blandinger, takket være den tunge krop og chokolade noterne.

ncr-coffee-map-india

India

Arabica fra Indien har en tung og fyldig krop med chokolade og krydrede noter. Cremet, sød og kraftig med et lavt syreindhold. Generelt er, indisk kaffes sødme og fuld krop anbefalet til espresso, som blev brugt som grund element i de italienske espresso blends.

ncr-coffee-map-honduras

Honduras

Frugtagtig med duftende surhedsgrad, tung krop, karamel-noter, rørsukkersødme og hedvins-lignende smagsnuancer.

ncr-coffee-map-guatemala

Guatemala

I kaffen fra Guatemala finder vi en bred vifte af smagsvarianter, fra den lette og fine, til den meget søde eller den mere frugtagtige og komplekse kaffe, over til de tungere, rigere og mere chokoladeagtige kaffetyper.

ncr-coffee-map-ethiopia

Ethiopia

En bred vifte af smagsvarianter afspejler landets unikke rigdom af biodiversitet . Specielt noter af citrus og bergamotte er kendetegnende for den etiopiske kaffe, og fremgår helt tydeligt i kaffe fra Yirgacheffe området. Ligesom våd-behandlet kaffe kan være utrolig lys og elegant, så kan naturlig (soltørrede) kaffe kan være overraskende kompliceret og nuanceret, med noter fra vilde urter til varianter med mere smag af fløjsagtige, frugtagtige (bær) og vinagtige noter.

ncr-coffee-map-colombia

Colombia

Smagsprofil: På grund af størrelsen og mangfoldigheden i landet er det svært at kondensere de colombianske kaffetyper i en generel smagsprofil. Der findes et stort spektrum af varianter på tværs af regioner fra den tunge, chokoladeagtige kaffe til de mere syrlige, livlig, søde og frugtagtig typer.

ncr-coffee-map-brazil

Brazil

Brasiliansk kaffe er kendt for sin mildhed, sødme, tunge krop og lave syreindhold, hvilket gør den til en perfekt ingrediens i espresso blandinger. Chokolade og nøddeagtig smag er et kendetegn for brasiliansk kaffe.

Kenya

Kenyanske kaffer er blandt de bedste i verden. Højde (Bjerge) og vulkansk jord gvier en kaffe der er sød, kompleks og med en høj syre. Det er citron, citrongræs og stenfrugter som fersken der er typisk for den kenyanske kaffe. Syren er primært citruspræget og fremhæves med en lysere ristning af bønnerne.